Muzeu deschis. Vizitele se fac cu programare prealabila.

Splaiul Spiru Haret, Timisoara

Experimentarium

Centrul de prezentare interactivă a fenomenelor fizice ExperimentariumTM a fost creat prin parteneriatul dintre două prestigioase universități din Timișoara: Universitatea Politehnica Timișoara și Universitatea de Vest din Timișoara. Laboratorul ExperimentariumTM se adresează tinerilor, elevilor sau studenţilor care doresc să efectueze experimente de Fizică dintre cele mai diverse.

Centrul ExperimentariumTM își propune să facă știința mai vizibilă, mai palpabilă și mai accesibilă prin metode de învățare sintetizate sub deviza “experimentează tu însuți”. Instrumentele și experimentele propuse permit participanților să devină exploratori activi sporind încrederea în capacitatea proprie de a înțelege cum funcționează universul.

Activitatea din centru promovează o cultură a experimentării și colaborării, stârnește curiozitatea, sporește înțelegerea și stimulează idei noi. Prin experimentare participanții descoperă și conștientizează fenomene și legi fizice.

Centrul ExperimentariumTM oferă un cadru avantajos pentru socializare, grupurile de tineri putând petrece împreună ore plăcute valorificând pasiunea lor comună pentru cunoașterea științifică. În acest centru părinții alături de copiii lor au ocazia să descopere împreună fenomene fizice și să discute împreună cele observate. Laboratorul se înscrie firesc în serviciul educației continue și permanente.

În acest laborator, vizitatorii sunt conduși în lumea experimentelor prin  intermediul unui număr de ghizi-tutori gata să ofere explicații suplimentare sau ajutor în caz de necesitate.


Get Directions

How to reach